ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΑΒΑΛΙΩΝ ΔΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ

INFO [what will be done]

Description:

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR), υλοποιώντας μια σειρά από περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών, των οικογενειών και της τοπικής κοινότητας σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την υπεύθυνη διαχείριση των απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα, οργανώνουμε συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μπαταριών και πλαστικών καπακιών για ανακύκλωση, καθώς και συγκέντρωση ρούχων και παιχνιδιών με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή τους και την προσφορά σε όσους τα έχουν ανάγκη. Παράλληλα, αναλαμβάνουμε εθελοντικές δράσεις καθαρισμού του σχολικού προαυλίου και της παραλίας, συμβάλλοντας ενεργά στη φροντίδα του φυσικού περιβάλλοντος.

Μέσα από τη συμμετοχή και τη συνεργασία μικρών και μεγάλων, επιδιώκουμε να καλλιεργήσουμε οικολογική συνείδηση, να υιοθετήσουμε καθημερινές πρακτικές μείωσης των απορριμμάτων και να μεταδώσουμε το μήνυμα ότι κάθε μικρή πράξη μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Γιατί η προστασία του πλανήτη είναι υπόθεση όλων μας και ξεκινά από τα μικρά μας βήματα!

Location [WHERE it will take place]

Country:

Greece

Address:

ΣΑΒΑΛΙΑ
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
5
27200

Action Developer [WHO will run the show]

Entity:

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΑΒΑΛΙΩΝ
# Educational Establishment

How can you get in contact:

mail@nip-saval.ilei.sch.gr, 2622061938

Date [WHEN it will happen]

Dates of the action:

21/11/26
22/11/26
23/11/26
24/11/26
25/11/26
26/11/26
27/11/26
28/11/26
29/11/26

Join hands and minds to prevent waste [WHY]

Check out other actions that will cover these themes:

Clean upRecycleReuse
Help the world,
share this action!

Related actions

Não deites fora, traz para reparar!

By: Agrupamento de escolas de Aver-o-Mar
Action theme:
Repair, Rethink, Reuse
Portugal - Lipor area: Espinho, Gondomar, Maia, Matosinhos, Porto, Póvoa de Varzim, Valongo, Vila do Conde
- Póvoa de Varzim
21/11/26, 22/11/26, 23/11/26, 24/11/26, 25/11/26, 26/11/26, 27/11/26, 28/11/26, 29/11/26

Repiensa el amarillo

By: Grupo de Investigación Compra Pública Verde, UAH. María Vanessa Tabernero Magro, Profesora Titular de Química Orgánica y Química Inorgánica, UAH.
Action theme:
Repurpose, Rethink, Reuse
Spain - Madrid
- Alcalá de Henares
25/11/26