Zamenjaj in pridelaj!

Info

WHAT will be done

Description:

V okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov 2021 bomo organizirali dvodnevni dogodek v centru Maribora, s katerim želimo občane ozaveščati o pomenu ponovne uporabe in/ali popravila stvari, ki jih na videz ne potrebujejo več. V zameno za prinesen izdelek, ki je še uporaben (knjige, igrače, tekstil, obutev, elektronska oprema …), bomo podarili avtohtona slovenska semena, s čimer spodbujamo lokalno samooskrbo in spodbujamo razmislek o njej. V sodelovanju s podjetjem ZEOS bomo predstavili tudi prvo potujočo popravljalnico elektronske opreme, kar pomeni, da bodo občani lahko prinesli elektronski izdelek v okvari (poudarek na mobilnih telefonih), ki jim ga bodo serviserji popravili neposredno na lokaciji. Ob tej priložnosti bo mobilna popravljalnica prvič v svoji zgodovini obiskala Maribor. Obisk potujoče popravljalnice je mogoč le ob izpolnjevanju PCT pogoja, kar velja za vse obiskovalce, starejše od 12 let.

Vse zbrane in še uporabne izdelke bo prevzelo mariborsko Društvo Aktiviraj se!, ki jih bo pripravilo na ponovno uporabo in ponujalo po svojih kanalih distribucije.

Za mlajše obiskovalce pripravljamo zabavni individualni praktični kviz pravilnega ločevanja odpadkov, ki ga bo spremljala maskota izvajalca javne službe, podjetja Snaga Maribor, dihur Duško.

Location

WHERE it will take place

Country:

Slovenia

Address:

Maribor
Trg svobode
7
2000

Action Developer

WHO will run the show

Entity:

Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor (RRA Podravje-Maribor)
# Administration/Public Authority

How can you get in contact:

https://www.rra-podravje.si/
E-pošta: petra.hercog@rra-podravje.si Telefon: 041 205 533 Družbena omrežja: facebook: RRA Podravje-Maribor

• WHEN

will it happen?

Dates of the proposed action:

23/11/21, 24/11/21

• WHY

join hands and minds to prevent waste?

Help the world,
share this action!

Related actions

Menu